Статиите на 1001 Рецепти

Екипът на „1001 рецепти“ на гости на „Жените“ с Марта Вачкова

В раздел „Инфо“ на нашия сайт можете да научите кои сме ние, какви са кулинарните ни интереси и предпочитания, какво обичаме да похапваме, но това, което няма да научите оттам, е какъв е мотивът на нашия екип да създаде „1001 рецепти“. Истината е, че идеята за този проект не е наша. Тя е на нашата майка, която издаде кулинарно списание преди повече от 3 години. Правеше го с любов и ентусиазъм, а това й костваше над 30 приготвени от двете й ръце рецепти на месец, които се заснемаха и публикуваха на страниците на изданието. За нея „1001 рецепти“ беше реализирана мечта, която тя копнееше да утвърди на пазара като успешен и многотиражен продукт.

През 2010 година майка ни почина. Но когато човек си отива, с него не бива да си отиват и мечтите му. Затова ние – двете й дъщери, заедно със съпруга на по-голямата от нас, решихме да продължим проекта „1001 рецепти“, но в електронен формат, който е достъпен и безплатен. По този начин съхраняваме труда на майка ни и продължаваме започнатото от нея. В „1001 рецепти“ влагаме цялата си любов и старание и сме благодарни за подкрепата от страна на нашите почитатели.

Не беше лесно да разпределим задълженията си така, че макар и само трима, да сме достатъчни за изграждането и развитието на сайта. Всеки се захвана с онова, в което е най-добър и с което ще е най-полезен. И дали заради емоциите, които влагаме в сайта, или заради подкрепата, която майка ни ни оказва отгоре, "1001 рецепти" се развива неочаквано добре.

Нашата история впечатли водещата на предаването „Жените“ по БНТ - Марта Вачкова. Тя ни покани в нейното студио, за да разкажем коя е причината за мотивацията да правим този сайт. Но не само това разказахме в студиото на Марта. Направихме и цяла демонстрация на приготвяне на рецепти. Поканихме екипа на предаването на снимки в нашата кухня, където приготвихме Тунизийска салата, Пиле с крутони и пармезан и Парфе с кафе и коняк. Въведохме зрителите на „Жените“ в нашия малък, но богат кулинарен свят, в нашата, както я нарече самата Марта „лаборатория“, в която създаваме, заснемаме и споделяме рецепти. За нас беше повече от удоволствие да покажем на зрителите на БНТ как приготвяме апетитни ястия и десерти, как ги заснемаме, как качваме снимките и рецептите на сайта и каква информация споделяме за тях.

Продуктите за Тунизийската салата
Продуктите за Тунизийската салата

Тук е моментът да се отбележи, че снимките за нашата кулинарна визитка представляваха 3 часа смях и забавление с чудесния екип на предаването. И те се оказаха трима млади и ентусиазирани хора, също като нас - които се интересуват от кулинария и за които вкусната храна е преди всичко удоволствие. След като приключиха снимките ги поканихме да хапнем заедно приготвените от нас изкушения. Надяваме се това да не е единственото им гостуване в нашата кухня, защото добрата компания е една от най-важните подправки на истински вкусните ястия.

Рецептите, които показахме в предаването и дегустирахме с екипа са тук, в нашия сайт и можете и вие да им се насладите. Можете да използвате нашата Търсачка и тя ще ви покаже божественото Парфе с кафе и коняк, което спечели много наши фенове, Пилето с крутони и пармезан по италианска рецепта, а също и интересната Тунизийска салата. Вижте как се приготвят и ги направете във вашата кухня. Накрая прибавете и чаша вино, за да направите кулинарното преживяване наистина неповторимо.

Освен за създаването на "1001 рецепти" и демонстрациите, които направихме в нашата кухня, с Марта си говорихме и по други интересни теми, свързани с кулинарното изкуство в съвременния начин на живот. Тъй като от нас жените се изисква и да работим, и да поддържаме дома, крайно време беше да се признае факта, че и мъжете е хубаво да умеят да приготвят разни вкусотии. И във връзка с ролята на мъжа в кухнята дойде признанието, че "любовта на жената също минава през стомаха". Именно така се печели ръката на съвременната жена - романтичните подаръци и сърдечните обещания вече не са на мода - нужен е талант в кухнята!

Не пропуснахме и да си припомним едно старо интервю, което Марта ни бе дала за списанието. Тогава тя сподели нейна любима рецепта, а докато я коментирахме в студиото се оказа, че самата водеща я е научила от екипа на предаването. Така се случва с хубавите рецепти - предават се от уста на уста и накрая не знаеш откъде точно си ги научил. Но важното е, че въпросните сухи баклавички на Марта са спечелили висока оценка от нашия екип и съответно рецептата за тях също можете да намерите тук, благодарение на Търсачката. Кръстили сме ги Коледни постни баклавички. След излъчването на предването, което се случи на 5 януари 2011 г тези баклавички придобиха изключителна популярност и благодарение на тях коледният дух се е запазил в много домове и след настъпването на Новата година.

И още една рецепта споделихме със зрителите на БНТ в предаването "Жените" - рецепта от нашето детство. Тя е измислена от майка ни и ни напомня на Коледната трапеза, която тя приготвяше всяка година. И нея сме публикували в сайта - нарекли сме я "Боб с леща на фурна - магията на мама". Как се приготвя това ястие, кои са най-подходящите подправки за него и как да направите домашен хляб с маслини и сушени домати - всичко това можете да разберете от участието ни в предаването на Марта Вачкова тук

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез

© 2007-2024 1001 Рецепти ООД. Всички права запазени.